Vepřová plec na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 73.9 mg
  • Draslík 301.5 mg
  • Vláknina 120.8 mg
  • Vitamín A 120.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a mírně po všech stranách opečeme na rozehřátém sádle. Podlijeme trochou vlažné vody a za častého obracení upečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu