Vepřová plec na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 23 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 73.9 mg
- Draslík 301.5 mg
- Vláknina 120.8 mg
- Vitamín A 120.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a mírně po všech stranách opečeme na rozehřátém sádle. Podlijeme trochou vlažné vody a za častého obracení upečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme a chvíli povaříme.