Tom Kha Kai
Suroviny
- 150 g Hlíva ústřičná
- 400 g Kuřecí prsa
- 750 g Mléko kokosové
- 20 g Galgan
- 200 g Rajčata Cherry
- 4 ks Šalotka
- 5 ks Chilli paprička
- 2 ks Citronová tráva
- 3 ks Limetková šťáva
- 6 ks Kafirové listy
- 1 polévková lžíce Cukr palmový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 817 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 44 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 2673.3 mg
- Vláknina 2931 mg
- Vitamín A 2931 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi wok vaříme na mírném ohni kokosové mléko, do kterého jsme přidali voňatku citrónovou, nakrájený galgán a šalotku. Přidáme vykostěné kuřecí maso, nakrájené na plátky, rybí omáčku a palmový cukr - a 10 minut zvolna vaříme na mírném ohni.
-
2
Do této směsi přidáme rajčata a houby (žampiony nebo hlívu ústřičnou) - a ještě asi 5 minut na mírném ohni vaříme. Hlídáme rajčata, aby se nerozbředla a neztratila tvar. Přilijeme šťávu z limetek a těsně před podáváním doplníme o kafirové listy a chilli papričky.
-
3
Podle chuti osolíme a okořeníme. Hotové jídlo nesmí příliš pálit, má mít sladkou, slanou a lehce navinulou chuť. Podáváme ozdobené lístky koriandru.