Tom Kha Kai

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hlíva ústřičná
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 750 g Mléko kokosové
  • 20 g Galgan
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 4 ks Šalotka
  • 5 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citronová tráva
  • 3 ks Limetková šťáva
  • 6 ks Kafirové listy
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 2673.3 mg
  • Vláknina 2931 mg
  • Vitamín A 2931 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi wok vaříme na mírném ohni kokosové mléko, do kterého jsme přidali voňatku citrónovou, nakrájený galgán a šalotku. Přidáme vykostěné kuřecí maso, nakrájené na plátky, rybí omáčku a palmový cukr - a 10 minut zvolna vaříme na mírném ohni.

  • 2

    Do této směsi přidáme rajčata a houby (žampiony nebo hlívu ústřičnou) - a ještě asi 5 minut na mírném ohni vaříme. Hlídáme rajčata, aby se nerozbředla a neztratila tvar. Přilijeme šťávu z limetek a těsně před podáváním doplníme o kafirové listy a chilli papričky.

  • 3

    Podle chuti osolíme a okořeníme. Hotové jídlo nesmí příliš pálit, má mít sladkou, slanou a lehce navinulou chuť. Podáváme ozdobené lístky koriandru.

Komentáře k receptu