Candát namodro
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 11 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 669.1 mg
- Vláknina 29963.8 mg
- Vitamín A 29963.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného candáta osolíme a zavážeme do tenkého plátna.
-
2
Do kastrolu vlijeme vodu s octem a solí, vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, koření a zabaleného candáta. Vaříme asi 20 minut. Uvařeného candáta necháme v kastrolu vychladnout.
-
3
Rybu opatrně vyjmeme z plátna a upravíme na mísu. Polijeme horkým máslem a ozdobíme plátky omytého citronu a snítkou petrželky.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.