Candát namodro

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Candát obecný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 669.1 mg
  • Vláknina 29963.8 mg
  • Vitamín A 29963.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného candáta osolíme a zavážeme do tenkého plátna.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme vodu s octem a solí, vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, koření a zabaleného candáta. Vaříme asi 20 minut. Uvařeného candáta necháme v kastrolu vychladnout.

  • 3

    Rybu opatrně vyjmeme z plátna a upravíme na mísu. Polijeme horkým máslem a ozdobíme plátky omytého citronu a snítkou petrželky.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu