Vepřová kýta po bulharsku

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 8 ks Paprika sterilovaná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 9870 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 1689.2 mg
  • Vláknina 20239.8 mg
  • Vitamín A 20239.8 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 333.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno rozkrájenou cibuli, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.

  • 2

    Potom k masu přilijeme víno, přidáme kečup, osolíme, opepříme a podusíme do měkka.

  • 3

    Při podávání posypeme každou porci nakrájenou sterilovanou paprikou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu