Vepřová kýta po bulharsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 26 g
- Sodík 9870 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 1689.2 mg
- Vláknina 20239.8 mg
- Vitamín A 20239.8 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 333.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno rozkrájenou cibuli, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
-
2
Potom k masu přilijeme víno, přidáme kečup, osolíme, opepříme a podusíme do měkka.
-
3
Při podávání posypeme každou porci nakrájenou sterilovanou paprikou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.