Vejce s rajčaty na oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 704.4 mg
- Vláknina 6579.5 mg
- Vitamín A 6579.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli spolu s připravenými rajčaty podusíme na oleji, až se šťáva z poloviny vydusí.
-
2
Vzniklou horkou kaši upravíme na nahřáté talíře, na povrch položíme rozpůlená, na hniličku uvařená vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Podáváme s tmavým chlebem.