Vejce s rajčaty na oleji

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 400 g Rajčata
  • 60 g Sýr Gouda 30%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 704.4 mg
  • Vláknina 6579.5 mg
  • Vitamín A 6579.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli spolu s připravenými rajčaty podusíme na oleji, až se šťáva z poloviny vydusí.

  • 2

    Vzniklou horkou kaši upravíme na nahřáté talíře, na povrch položíme rozpůlená, na hniličku uvařená vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu