Celerová omáčka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 264.1 mg
- Draslík 208.2 mg
- Vláknina 2592 mg
- Vitamín A 2592 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a zředíme ji vodou. Přidáme oloupaný, nadrobno nakrájený celer a uvaříme do měkka.
-
2
Potom omáčku přecedíme, celer do ní prolisujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou.
-
3
Vejce rozklepneme do malého množství okyselené vařící vody, když se začne bílek srážet, obalíme jej lžící kolem žloutku, odstavíme a necháme chvíli v horké vodě stát.
-
4
Vejce upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami.