Celerová omáčka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 264.1 mg
  • Draslík 208.2 mg
  • Vláknina 2592 mg
  • Vitamín A 2592 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a zředíme ji vodou. Přidáme oloupaný, nadrobno nakrájený celer a uvaříme do měkka.

  • 2

    Potom omáčku přecedíme, celer do ní prolisujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou.

  • 3

    Vejce rozklepneme do malého množství okyselené vařící vody, když se začne bílek srážet, obalíme jej lžící kolem žloutku, odstavíme a necháme chvíli v horké vodě stát.

  • 4

    Vejce upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu