Vařená vepřová plec

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Nové koření celé
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 634.1 mg
  • Vláknina 11035.8 mg
  • Vitamín A 11035.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou plec vložíme do vařící osolené vody, přidáme koření a kousek oloupané cibule. Znovu přivedeme k varu a zvolna vaříme, až je maso měkké.

  • 2

    Plec podáváme s nastrouhaným křenem nebo s hořčicí a chlebem. Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory s dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu