Vařená vepřová plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 634.1 mg
- Vláknina 11035.8 mg
- Vitamín A 11035.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou plec vložíme do vařící osolené vody, přidáme koření a kousek oloupané cibule. Znovu přivedeme k varu a zvolna vaříme, až je maso měkké.
-
2
Plec podáváme s nastrouhaným křenem nebo s hořčicí a chlebem. Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory s dušenou zeleninou.