Kořeněné broskve v pálence
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 9 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 394.6 mg
- Vláknina 16564.2 mg
- Vitamín A 16564.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k prudkému varu asi 10 cm (na výšku) vody. V menším hrnci povaříme ve vodě cukr, skořici, hřebíček a muškátový oříšek.
-
2
Broskve vložíme asi na 2 minuty do vařící vody, necháme je okapat a zchladíme studenou vodou. Poté je oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky.
-
3
Půlky broskví vložíme do cukrového sirupu a vaříme cca 3 minuty, až trochu změknou. Hrnce odstavíme z ohně, přilijeme pálenku, broskve necháme trochu vychladnout.
-
4
Ještě teplé broskve vložíme do dezertních misek a přelijeme cukrovou směsí. Každou porci ozdobíme kopečkem čerstvě ušlehané smetany a ihned podáváme.
-
5