Kořeněné broskve v pálence

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Malinová pálenka
  • 4 ks Broskve
  • 6 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 394.6 mg
  • Vláknina 16564.2 mg
  • Vitamín A 16564.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k prudkému varu asi 10 cm (na výšku) vody. V menším hrnci povaříme ve vodě cukr, skořici, hřebíček a muškátový oříšek.

  • 2

    Broskve vložíme asi na 2 minuty do vařící vody, necháme je okapat a zchladíme studenou vodou. Poté je oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky.

  • 3

    Půlky broskví vložíme do cukrového sirupu a vaříme cca 3 minuty, až trochu změknou. Hrnce odstavíme z ohně, přilijeme pálenku, broskve necháme trochu vychladnout.

  • 4

    Ještě teplé broskve vložíme do dezertních misek a přelijeme cukrovou směsí. Každou porci ozdobíme kopečkem čerstvě ušlehané smetany a ihned podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu