Cibulové chlebíčky s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 17.6 mg
- Draslík 61.7 mg
- Vláknina 1925 mg
- Vitamín A 1925 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a cibuli na něm podusíme, až je měkká. Pak pánev odstavíme a necháme trochu vychladnout.
-
2
Bagetu rozřízneme podélně a obě poloviny položíme vedle sebe na velký kus alobalu. Zbylé máslo dáme k cibuli a mícháme, až se zcela rozpustí.
-
3
Řeznou plochu baget namažeme cibulovou směsí a posypeme nastrouhaným parmezánem. Alobal uzavřeme, vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme asi 10 minut. Poté alobal otevřeme a pečeme ještě 10-15 minut.
-
4
Hotový chléb nakrájíme pilkovým nožem na stejné kousky a ihned podáváme.