Cibulové chlebíčky s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 17.6 mg
  • Draslík 61.7 mg
  • Vláknina 1925 mg
  • Vitamín A 1925 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a cibuli na něm podusíme, až je měkká. Pak pánev odstavíme a necháme trochu vychladnout.

  • 2

    Bagetu rozřízneme podélně a obě poloviny položíme vedle sebe na velký kus alobalu. Zbylé máslo dáme k cibuli a mícháme, až se zcela rozpustí.

  • 3

    Řeznou plochu baget namažeme cibulovou směsí a posypeme nastrouhaným parmezánem. Alobal uzavřeme, vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme asi 10 minut. Poté alobal otevřeme a pečeme ještě 10-15 minut.

  • 4

    Hotový chléb nakrájíme pilkovým nožem na stejné kousky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu