Anglický zelný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 231 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 265.1 mg
- Vláknina 11959.5 mg
- Vitamín A 11959.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na čtvrtky. Omyjeme je pod tekoucí vodou, po okapání nakrájíme na jemné proužky.
-
2
Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme a promícháme se zelím.
-
3
Smícháme jogurt, majonézu, víno, citronovou šťávu, sůl a pepř. Zálivku nalijeme na salát a necháme v chladu uležet.
-
4
Salát podáváme jako studený předkrm.