Kardinálská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Vývar rybí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 68.4 mg
  • Vláknina 1580 mg
  • Vitamín A 1580 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 786.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno rozsekanou cibuli a krátce ji podusíme. Vsypeme mouku, krátce ji zasmažíme, přilijeme mléko a šleháme metlou, až vznikne hladká omáčka.

  • 2

    Přidáme sůl, hřebíček, muškátový oříšek, chilli papričku, bobkový list a omáčku asi 15 minut vaříme.

  • 3

    Do hotové omáčky přidáme rybí vývar a smetanu. Pokud máme, přidáme i lžíci humrového másla. Vše promícháme a prohřejeme.

  • 4

    Omáčka je vhodná k rybím pokrmům.

  • 5

Komentáře k receptu