Masopustní bramborová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 49.7 mg
  • Draslík 1047.5 mg
  • Vláknina 12571 mg
  • Vitamín A 12571 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme, prolisujeme, přimícháme k nim smetanu, polovinu nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a muškátový oříšek.

  • 2

    Misky na zapékání vymažeme máslem, naplníme kaší a posypeme zbytkem nastrouhaného parmezánu.

  • 3

    Navrch dáme vločky zbylého másla a 10 minut zapékáme v troubě na 220 °C.

Komentáře k receptu