Masopustní bramborová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 21 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 49.7 mg
- Draslík 1047.5 mg
- Vláknina 12571 mg
- Vitamín A 12571 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme, prolisujeme, přimícháme k nim smetanu, polovinu nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
-
2
Misky na zapékání vymažeme máslem, naplníme kaší a posypeme zbytkem nastrouhaného parmezánu.
-
3
Navrch dáme vločky zbylého másla a 10 minut zapékáme v troubě na 220 °C.