Bramboráčky podle paní domu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 4 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 726.3 mg
- Vláknina 8968.5 mg
- Vitamín A 8968.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a cibuli oloupeme a nastrouháme na hrubo. Promícháme s vejcem, moukou, solí a pepřem.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme vždy jednu lžíci směsi a stlačíme ji na placku.
-
3
Smažíme asi 4 minuty, vždy 3–4 bramboráky najednou, do křupava. Obrátíme je a pečeme ještě 2 minuty.
-
4
Hotové bramboráčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a udržujeme v troubě teplé.
-
5
Když jsou všechny hotové, upravíme je na mísu a podáváme.