Drůbeží játra s jablky a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 31 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 484.5 mg
- Vláknina 6613 mg
- Vitamín A 6613 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná játra obalíme v hladké mouce a opékáme na oleji doměkka. Spolu s játry opékáme oloupaná, jádřinců zbavená a na osminky nakrájená jablka. Játra musí být dobře propečená.
-
2
Zvlášť na troše oleje dozlatova osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli.
-
3
Měkká játra osolíme, upravíme na talíře, přidáme jablka a přelijeme šťávou z pánve. Pokrm posypeme osmaženou cibulkou.