Ztracená vejce se špenátovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 450 g Špenátový protlak mražený
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 531.9 mg
  • Draslík 540.4 mg
  • Vláknina 9573.6 mg
  • Vitamín A 9573.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozpálíme 20 g másla, přidáme jemně nasekanou cibuli a krátce ji podusíme. Přidáme rozmražený špenát, vývar, zakryjeme a vaříme asi 15 minut.

  • 2

    Ze 20 g másla a mouky uhněteme směs a přidáme ji ke špenátu, 5 minut před tím než bude hotov. Přidáme smetany, muškátový oříšek, sůl a pepř.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, vložíme rozbitá vejce a vaříme do ztracena, asi 4 minuty. Hotové vyjmeme z vody, dáme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu