Krupky s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 15 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 19.9 mg
- Draslík 380.5 mg
- Vláknina 1968.3 mg
- Vitamín A 1968.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, žampióny očistíme a překrojíme. Nať jarní cibulky nasekáme nadrobno.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo a 3 minuty na něm doměkka smažíme cibuli. Přidáme žampióny, česnek, bobkový list a vše dusíme ještě 2 minuty, až jsou houby skoro hotové.
-
3
Přidáme krupky, vývar a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, hrnec zakryjeme a vaříme 10-12 minut, měly by vsáknout všechnu tekutinu a být měkké.
-
4
Vyjmeme bobkový list, krupky dáme na mísu a posypeme nastrouhaným sýrem a cibulí. Ihned podáváme.