Zapečené farfalle s omáčkou z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 20 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 141.7 mg
- Draslík 306 mg
- Vláknina 5350 mg
- Vitamín A 5350 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, ne zcela doměkka.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme asi minutu, pak vložíme maso a opékáme až zhnědne. Přilijeme hotovou rajskou omáčku nebo protlak a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, zpola zakryjeme a vaříme 5 minut.
-
3
V míse smícháme ricottu s vejcem a nastrouhaným parmazánem. Těstoviny slijeme a necháme okapat, polovinu dáme do máslem vymazané formy na pečení, na ně dáme směs se sýrem a polovinu rajské omáčky. Navrch nasypeme polovinu nakrájené mozzarelly, na to dáme zbytek těstovin, omáčky a mozzarelly.
-
4
Formu zakryjeme alobalem, vložíme ji do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5-8 minut, až povrch zhnědne.
-
5
Podáváme přímo z formy.