Dýňový chlebíček
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
- 500 g Ořechy vlašské
- 80 g Hrozinky
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.5 hrnek Olej stolní
- 3 hrnek Dýně
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Soda jedlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 46 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 70.7 mg
- Draslík 366.3 mg
- Vláknina 9358 mg
- Vitamín A 9358 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sypké suroviny - cukr, kakao, mouku, prášek do pečiva, sodu a skořici smícháme, utřeme cukr s olejem a vejci, vmícháme sypkou směs a 3 hrnky nastrouhané dýňové dužiny.
-
2
Poté přidáme mleté ořechy a omyté rozinky.
-
3
Nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct na 180 stupňů.