Podmáslový chléb se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 hrnek Mléko - podmáslí
  • 2.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 59.6 mg
  • Vláknina 3254.7 mg
  • Vitamín A 3254.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnku vlažného podmáslí rozpustíme cukr, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Mouku smícháme se solí, 3 lžícemi sezamových semínek, přilijeme kvásek a zbylé podmáslí. Vypracujeme vláčné těsto a necháme kynout asi 35 minut.

  • 3

    Těsto na pomoučeném válu prohněteme a vložíme do tukem vymazané chlebíčkové formy. Povrch potřeme mlékem a posypeme zbylým sezamem. Necháme ještě chvíli kynout.

  • 4

    Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu