Polský boršč se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 30 g Celer bulvový
  • 33 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 67 g Mrkev kořen
  • 200 g Slanina vepřová
  • 20 g Ocet kvasný lihový
  • 10 g Sůl
  • 0.1 g Bobkový list
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 0.7 g Nové koření celé
  • 333 g Červená řepa
  • 67 g Petržel kořen
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1200 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1014 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 27.6 mg
  • Draslík 972.1 mg
  • Vláknina 6591.7 mg
  • Vitamín A 6591.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí převaříme.

  • 2

    Do mírně vroucího vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na malé kousky nakrájenou červenou řepu, očištěnou mrkev, celer, petržel, nové koření, bobkový list a ocet. Vše povaříme nejméně 20 minut.

  • 3

    Smetanu promícháme s prosátou moukou a za stálého míchání vlijeme do polévky. Krátce povaříme a dochutíme solí.

  • 4

    Brambory opláchneme a uvaříme, slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme částečně roztavit.

  • 5

    Polévku scedíme.

  • 6

    Jednotlivé porce boršče podáváme v šálcích, vařené brambory podáváme na dezertním talířku, přelité rozpuštěnou slaninou a sypané omytou, jemně nakrájenou pažitkou nebo koprem.

Komentáře k receptu