Dršťky po dalmátsku
Suroviny
- 600 g Dršťky syrové
- 100 g Slanina vepřová
- 500 g Brambory
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 dl Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 21 g
- Sodík 758 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 211.3 mg
- Draslík 944.6 mg
- Vláknina 7530.8 mg
- Vitamín A 7530.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné dršťky uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou cibulí, po uvaření je rozkrájíme na nudličky.
-
2
Smícháme nadrobno nakrájenou slaninu, česnek a petrželku. Vše osmahneme, přidáme dršťky. Opékáme je nasucho, potom zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Následně je necháme přibližně 10 minut povařit.
-
3
Nakonec přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené brambory a dovaříme je společně s dršťkami.
-
4
Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem a pokapaný citronovou šťávou.