Dršťky po dalmátsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Dršťky syrové
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Brambory
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 758 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 211.3 mg
  • Draslík 944.6 mg
  • Vláknina 7530.8 mg
  • Vitamín A 7530.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné dršťky uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou cibulí, po uvaření je rozkrájíme na nudličky.

  • 2

    Smícháme nadrobno nakrájenou slaninu, česnek a petrželku. Vše osmahneme, přidáme dršťky. Opékáme je nasucho, potom zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Následně je necháme přibližně 10 minut povařit.

  • 3

    Nakonec přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené brambory a dovaříme je společně s dršťkami.

  • 4

    Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem a pokapaný citronovou šťávou.

Komentáře k receptu