Kachna s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1289 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 118 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 303.6 mg
- Vláknina 3241.6 mg
- Vitamín A 3241.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opečeme po všech stranách na sádle. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Krátce osmahneme.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme a rozvaříme. K masu přilijeme šťávu z rozvařených rajčat a víno. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny.
-
3
Měkkou kachnu naporcujeme a ozdobíme dušenou cibulí a řapíky celeru.