Kachna s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.25 l Víno bílé
  • 0.26 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1289 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 303.6 mg
  • Vláknina 3241.6 mg
  • Vitamín A 3241.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opečeme po všech stranách na sádle. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Krátce osmahneme.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a rozvaříme. K masu přilijeme šťávu z rozvařených rajčat a víno. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny.

  • 3

    Měkkou kachnu naporcujeme a ozdobíme dušenou cibulí a řapíky celeru.

Komentáře k receptu