Guláš z krůtího masa
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 750 g Krůtí maso
- 100 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Solamyl
- 0.25 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 0.25 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 190 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 123.5 mg
- Draslík 634.7 mg
- Vláknina 5730.6 mg
- Vitamín A 5730.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájenou na kostičky osmažíme v rendlíku, vyjmeme a dáme stranou.
-
2
Krůtí maso z horních stehen nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme, mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
3
Olej přidáme k výpeku ze slaniny a rozpálíme jej. Přidáme maso a 2–3 minuty opékáme. Pak přidáme cibuli, česnek a mrkev a několik minut opékáme za stálého míchání. Směs osolíme, přidáme tymián, oba druhy pepře a majoránku, zalijeme vše polovinou sherry a vývarem, zakryjeme a vaříme mírným varem asi 25 minut.
-
4
Škrob rozmícháme se zbylým sherry a přilijeme ke směsi, necháme přejít varem a zjemníme smetanou. Nasekanou petrželku vmícháme do guláše. Přelijeme do mísy a ihned podáváme.