Krůtí řízky se sezamem a chřestem
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 500 g Chřest zelený
- 1 kávová lžička Med včelí
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 379.7 mg
- Vláknina 1440.6 mg
- Vitamín A 1440.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí řízky nakrájíme na proužky silné asi jako prst. V míse promícháme olej, sojovou omáčku, med a kmín. Maso vložíme do mísy a obalíme ze všech stran. Necháme naložené asi 15 minut.
-
2
Zelený chřest opereme a oloupeme dolní části, poté ho nařežeme šikmo na 5 cm dlouhé kousky.
-
3
Sezam opražíme na suché pánvi, až mírně zhnědne. Dáme z pánve do jiné nádoby.
-
4
Zvýšíme teplotu a v pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho asi 5 minut opékáme do křupava. Maso i chřest osolíme, opepříme, upravíme na mísu a posypeme sezamem. Ihned podáváme.