Krůtí řízky se sezamem a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 500 g Chřest zelený
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 379.7 mg
  • Vláknina 1440.6 mg
  • Vitamín A 1440.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí řízky nakrájíme na proužky silné asi jako prst. V míse promícháme olej, sojovou omáčku, med a kmín. Maso vložíme do mísy a obalíme ze všech stran. Necháme naložené asi 15 minut.

  • 2

    Zelený chřest opereme a oloupeme dolní části, poté ho nařežeme šikmo na 5 cm dlouhé kousky.

  • 3

    Sezam opražíme na suché pánvi, až mírně zhnědne. Dáme z pánve do jiné nádoby.

  • 4

    Zvýšíme teplotu a v pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho asi 5 minut opékáme do křupava. Maso i chřest osolíme, opepříme, upravíme na mísu a posypeme sezamem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu