Krůtí řízečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Strouhanka
  • 600 g Krůtí prsa
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 232.2 mg
  • Draslík 544.7 mg
  • Vláknina 4776 mg
  • Vitamín A 4776 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízečky nakrájené z krůtích prsou osolíme, obalíme v rozšlehaných vejcích s vodou, potom ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej s máslem a osmažíme řízečky z obou stran dozlatova. Vyjmeme a uchováme v teple.

  • 3

    Do výpeku v pánvi přilijeme vývar s citrónovou šťávou a za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne.

  • 4

    Řízečky upravíme na míse, ozdobíme plátky citrónu a podáváme. Omáčku servírujeme zvlášť.

Komentáře k receptu