Koláčky ze srnčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 600 g Srnčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 49 mg
  • Vláknina 1155.8 mg
  • Vitamín A 1155.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou srnčí kýtu zalijeme přepuštěným máslem a necháme v něm odležet 24 hodin.

  • 2

    Maso vyjmeme, nadrobno nasekáme (nemeleme) a osolíme. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Z masové směsi tvarujeme placičky a pečeme je na přepuštěném másle.

  • 4

    Do zbylého másla vmícháme mletou papriku, přisolíme a při podávání nalijeme na upečené srnčí koláčky.

  • 5

    Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře k receptu