Telecí játra dušená nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 37 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 550.3 mg
- Draslík 516.5 mg
- Vláknina 975.8 mg
- Vitamín A 975.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná játra nakrájíme na plátky a namočíme do mléka na 1-2 hodiny.
-
2
Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme je na sádle, přidáme okapaná játra a po všech stranách je zprudka opékáme několik minut. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a vinný ocet a dobře promícháme. Necháme jen přejít varem.
-
3
Ihned podáváme.