Telecí játra dušená nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 550.3 mg
  • Draslík 516.5 mg
  • Vláknina 975.8 mg
  • Vitamín A 975.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra nakrájíme na plátky a namočíme do mléka na 1-2 hodiny.

  • 2

    Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme je na sádle, přidáme okapaná játra a po všech stranách je zprudka opékáme několik minut. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a vinný ocet a dobře promícháme. Necháme jen přejít varem.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu