Sýrový toast s jablky a calvadosem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 20 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 469.5 mg
- Vláknina 20700 mg
- Vitamín A 20700 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Rozinky namočíme do calvadosu.
-
2
Řezy z jablek s cukrem, skořicí a badyánem dusíme v jablečném moštu při nízké teplotě asi 3 minuty. Pak je vyjmeme děrovanou lžící a tekutinu zahustíme škrobem. Přidáme rozinky máčené v calvadosu a již nevaříme.
-
3
Troubu předehřejeme na 200 °C, plátky toastového chleba lehce opečeme, potřeme máslem a obložíme sýrem nakrájeným na plátky.
-
4
Sýrové toasty dáme do trouby a pečeme asi 8-12 minut, dokud se sýr mírně nerozpustí. Přendáme na čtyři talíře a vedle položíme plátky jablek, které zalijeme omáčkou z moštu. Podáváme horké.