Bramborová vlévanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 209.1 mg
  • Draslík 610.7 mg
  • Vláknina 6344.5 mg
  • Vitamín A 6344.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a rozšťoucháme. Přimícháme mléko, smetanu, ušlehaná vejce s moukou a sůl.

  • 2

    V pánvi nebo na pekáči rozehřejeme sádlo (nebo máslo) a vlijeme připravenou bramborovou směs. Vložíme do středně vyhřáté trouby, upečeme do zlatova.

  • 3

    Vlévanku podáváme teplou, nakrájenou na kousky. Pokrm můžeme pocukrovat.

Komentáře k receptu