Bramborová vlévanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 17 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 209.1 mg
- Draslík 610.7 mg
- Vláknina 6344.5 mg
- Vitamín A 6344.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a rozšťoucháme. Přimícháme mléko, smetanu, ušlehaná vejce s moukou a sůl.
-
2
V pánvi nebo na pekáči rozehřejeme sádlo (nebo máslo) a vlijeme připravenou bramborovou směs. Vložíme do středně vyhřáté trouby, upečeme do zlatova.
-
3
Vlévanku podáváme teplou, nakrájenou na kousky. Pokrm můžeme pocukrovat.