Chřestový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pažitka
  • 1 l Vývar slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 46.4 mg
  • Draslík 253.1 mg
  • Vláknina 5347.1 mg
  • Vitamín A 5347.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válečky nakrájíme oloupaný chřest, dáme ho do vývaru a vaříme do měkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme ji ve vývaru povařit.

  • 3

    Uvařený chřest rozmixujeme, přidáme muškátový květ a podle chuťi osolíme.

  • 4

    Nakonec můžeme zjemnit šlehačkou a ozdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu