Středomořský těstovinový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 150 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1039.7 mg
  • Vláknina 16919.8 mg
  • Vitamín A 16919.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme olej, sůl, pepř, nakrájené stroužky česneku a snítku rozmarýnu. Cuketu omyjeme, stopku odřízneme a pokrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Sušená rajčata rozkrájíme na proužky, spolu s cuketami vložíme do marinády. Promícháme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.

  • 2

    Těstoviny uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Zeleninu vyjmeme z marinády, necháme okapat, vsypeme k těstovinám. Olivy a jarní cibulky pokrájíme na kolečka, přidáme do salátu.

  • 3

    Z octa, oleje, dvou lžic marinády, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí salát. Necháme odležet minimálně 30 minut v chladu.

Komentáře k receptu