Dalmátský bramborový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 3 ks Cibule červená
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 619.8 mg
  • Vláknina 13884 mg
  • Vitamín A 13884 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rané brambory (vařené ve slupce) oloupeme, nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.

  • 2

    Do mísy urovnáme vrstvu brambor, osolíme, poklademe vrstvou cibule a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří nakonec brambory.

  • 3

    Smícháme ocet, olej a sůl, chvíli necháme odstát, potom zálivkou přelijeme salát. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu