Dalmátský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 2 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 619.8 mg
- Vláknina 13884 mg
- Vitamín A 13884 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rané brambory (vařené ve slupce) oloupeme, nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.
-
2
Do mísy urovnáme vrstvu brambor, osolíme, poklademe vrstvou cibule a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří nakonec brambory.
-
3
Smícháme ocet, olej a sůl, chvíli necháme odstát, potom zálivkou přelijeme salát. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.