Listový salát s kuřecími játry
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
- 200 g Salát hlávkový
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 47 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 455.3 mg
- Draslík 387.7 mg
- Vláknina 7963.5 mg
- Vitamín A 7963.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na dresink smícháme olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici a med.
-
2
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na úhledné kousky. V pánvi rozpálíme olej s máslem a játra na něm spolu s nasekanými bylinkami a prolisovaným česnekem restujeme asi 5-8 minut. Osolíme, opepříme, promícháme a vyjmeme z pánve.
-
3
Listy míchaného salátu rozložíme na talíř a obložíme restovanými játry.
-
4
Dresink vlijeme do výpeku na pánvi a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, až se část tekutiny odpaří.
-
5
Horkým dresinkem přelijeme salát na talíři a ihned podáváme.