Marinovaný salát s jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Jehněčí pečeně
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 1192.4 mg
  • Vláknina 9552 mg
  • Vitamín A 9552 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát omyjeme, očistíme a natrháme na kousky. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a lžičkou odstraníme semínka. Nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na osminky.

  • 2

    Olej, ocet, hořčici, pepř a sůl ušleháme na dresink. Přelijeme salát a necháme uležet.

  • 3

    Maso opláchneme, osušíme a opečeme na dvou lžících rozpáleného oleje, dozlatova. Pánev odstavíme, přiklopíme a necháme odpočinout.

  • 4

    Na talíře upravíme listy salátu a navršíme salát. Maso nakrájíme na kostičky, rozdělíme na salát, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu