Marinovaný salát s jehněčím
Suroviny
- 250 g Jehněčí pečeně
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Rajčata
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 0.47 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 22 g
- Sodík 989 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 1192.4 mg
- Vláknina 9552 mg
- Vitamín A 9552 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát omyjeme, očistíme a natrháme na kousky. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a lžičkou odstraníme semínka. Nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na osminky.
-
2
Olej, ocet, hořčici, pepř a sůl ušleháme na dresink. Přelijeme salát a necháme uležet.
-
3
Maso opláchneme, osušíme a opečeme na dvou lžících rozpáleného oleje, dozlatova. Pánev odstavíme, přiklopíme a necháme odpočinout.
-
4
Na talíře upravíme listy salátu a navršíme salát. Maso nakrájíme na kostičky, rozdělíme na salát, osolíme, opepříme a ihned podáváme.