Špenátové knedlíčky s parmezánem
Suroviny
- 200 g Veka
- 1000 g Špenátový protlak mražený
- 150 g Sýr Parmezán
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1146 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 175.3 mg
- Draslík 857.9 mg
- Vláknina 19126.2 mg
- Vitamín A 19126.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 9.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme na kousky a zalijeme vlažným mlékem. Vmícháme rozmrazený špenát, nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, oloupaný a nasekaný česnek a vejce. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přisypeme trochu strouhanky.
-
2
Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme je do osolené vařící vody a zvolna vaříme asi 8 minut.
-
3
Podáváme pokapané rozehřátým máslem.