Špenátové knedlíčky s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Veka
  • 1000 g Špenátový protlak mražený
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1146 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 175.3 mg
  • Draslík 857.9 mg
  • Vláknina 19126.2 mg
  • Vitamín A 19126.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 9.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme na kousky a zalijeme vlažným mlékem. Vmícháme rozmrazený špenát, nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, oloupaný a nasekaný česnek a vejce. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přisypeme trochu strouhanky.

  • 2

    Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme je do osolené vařící vody a zvolna vaříme asi 8 minut.

  • 3

    Podáváme pokapané rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu