Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Tuk rostlinný
  • 300 g Losos uzený
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 234.3 mg
  • Draslík 927 mg
  • Vláknina 10275.8 mg
  • Vitamín A 10275.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moučné brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Než se uvaří, připravíme omáčku: opereme půl svazku kopru, osušíme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Z hořčice, medu, oleje a kopru umícháme hladkou omáčku.

  • 2

    Cibuli rozsekáme na jemno, vhodíme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme do sklovita.

  • 3

    Brambory slijeme, ještě horké oloupeme, rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme cibuli, rostlinný tuk, vejce, ovesný nápoj, sůl, pepř, muškátový oříšek, mouku a zpracujeme na těsto.

  • 4

    Zapneme vaflovač, můžeme ho pomazat tenkou vrstvou řepkového oleje. Upečeme osm zlatých vaflí. Obložíme plátky lososa a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu