Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Tuk rostlinný
- 300 g Losos uzený
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml Oves Milk - sušený ovesný nápoj
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kopr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 27 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 234.3 mg
- Draslík 927 mg
- Vláknina 10275.8 mg
- Vitamín A 10275.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moučné brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Než se uvaří, připravíme omáčku: opereme půl svazku kopru, osušíme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Z hořčice, medu, oleje a kopru umícháme hladkou omáčku.
-
2
Cibuli rozsekáme na jemno, vhodíme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme do sklovita.
-
3
Brambory slijeme, ještě horké oloupeme, rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme cibuli, rostlinný tuk, vejce, ovesný nápoj, sůl, pepř, muškátový oříšek, mouku a zpracujeme na těsto.
-
4
Zapneme vaflovač, můžeme ho pomazat tenkou vrstvou řepkového oleje. Upečeme osm zlatých vaflí. Obložíme plátky lososa a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.