Fazolový salát s melounem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Fazolky mražené
  • 200 g Rýže dušená
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Meloun cukrový
  • 1 ks Francouzská zálivka
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 284.2 mg
  • Vláknina 8800 mg
  • Vitamín A 8800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1776.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražené fazolky povaříme asi 10 minut v osolené vodě, scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Meloun rozpůlíme, semínka vybereme. Dužinu vykrojíme ze slupky, nakrájíme na menší kousky. Uzené maso nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Fazolky smícháme s vařenou rýží, melounem a masem. Zálivku rozmícháme s olejem a 3 lžícemi studené vody, pokapeme jí salát, dobře promícháme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu