Salát caesar
Suroviny
- 200 g Chléb konzumní
- 200 g Sardelové řezy
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1.4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1929 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 103.8 mg
- Draslík 319.5 mg
- Vláknina 1610.8 mg
- Vitamín A 1610.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužek česneku nařízneme, potřeme jím vnitřek salátové mísy. Zbývající česnek dáme do pánve, přilijeme olej a 5 minut zahříváme, poté česnek vyndáme. Do horkého oleje vkládáme po částech kostky chleba, smažíme do křupava, necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
2
Salátovou mísu vyložíme listy salátu, sardelové řezy rozkrojíme napůl a rozdělíme mezi salátové listy. Mísou zatřepeme, aby se chuť sardelí rozšířila na listy.
-
3
Vejce rozklepneme do mixéru, přidáme hořčici, worcester, citrónovou šťávu, koření a krátce promixujeme, za chodu přilijeme olej.
-
4
Zálivkou přelijeme salát v míse, lehce protřepeme, přidáme opečený česnek a salát rozdělíme do misek nebo necháme ve velké salátové míse.
-
5
Posypeme strouhaným sýrem a podáváme.