Špagety v pergamenu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 80 g Olivy černé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 508.6 mg
  • Vláknina 11537.8 mg
  • Vitamín A 11537.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi na lžíci oleje opečeme očištěnou, na nudličky pokrájenou feferonku. Přidáme oloupaná, na kostky nakrájená rajčata, společně podusíme 8 minut. Přidáme prolisovaný česnek, na plátky rozkrájené olivy a nasekanou petrželku, omáčku osolíme, opepříme.

  • 3

    Listy pergamenového papíru potřeme olejem. Špagety s omáčkou smícháme, rozdělíme na pergamen a pevně zabalíme. Položíme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 4

    Balíčky podáváme na talířích otevřené.

Komentáře k receptu