Brambory vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 0 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 672.7 mg
- Vláknina 8126 mg
- Vitamín A 8126 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory propláchneme, překrájíme na půlky, čtvrtky nebo na osminky, zalijeme je vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
-
2
Uvařené brambory scedíme a při podávání je sypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.