Kuře s meduňkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Martini bianco
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 1015.9 mg
  • Vláknina 2074.8 mg
  • Vitamín A 2074.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nakrájíme kuřecí maso na tenké proužky. Osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a maso restujeme asi 5minut, dokud nezměkne. Poté vyjmeme, rozložíme na talíř a udržujeme teplé.

  • 2

    Do pánve přidáme zbytek másla, na plátky nakrájené žampióny, šalotku a restujeme asi 5minut doměka. Na závěr přidáme vermut, meduňku a smetanu. Kuře vložíme zpět do omáčky a zahřejeme. Již nevaříme.

  • 3

    Před podáváním dozdobíme větvičkami čersté meduňky.

Komentáře k receptu