Pařížský krém

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Poleva čokoládová
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr moučkový
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 800 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 114.8 mg
  • Vláknina 1320 mg
  • Vitamín A 1320 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu ke šlehání svaříme a přidáme nastrouhanou čokoládovou polevu. Za stálého míchání ji rozvaříme a potom přichutíme vanilkovým cukrem. Za občasného promíchání necháme směs vychladnout.

  • 2

    Z vychlazené smetany ušleháme pevný krém, který rozdělíme do šálků vytřených olejem. Necháme ztuhnout v chladničce.

  • 3

    Ztuhlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a posypeme jej nastrouhanou čokoládou.

  • 4

    Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.

Komentáře k receptu