Pařížský krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 38 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 114.8 mg
- Vláknina 1320 mg
- Vitamín A 1320 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu ke šlehání svaříme a přidáme nastrouhanou čokoládovou polevu. Za stálého míchání ji rozvaříme a potom přichutíme vanilkovým cukrem. Za občasného promíchání necháme směs vychladnout.
-
2
Z vychlazené smetany ušleháme pevný krém, který rozdělíme do šálků vytřených olejem. Necháme ztuhnout v chladničce.
-
3
Ztuhlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a posypeme jej nastrouhanou čokoládou.
-
4
Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.