Těstoviny se zelím a sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1015 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 500.9 mg
- Vláknina 11832.2 mg
- Vitamín A 11832.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, necháme okapat.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přilijeme smetanu, rozpustíme v ní Gorgonzolu a zvolna povaříme, až omáčka zhoustne.
-
3
Očištěné zelí pokrájíme na nudličky, povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
-
4
Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na kostiky. Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi do zlatova.
-
5
Sýrovou omáčku podle chuti přisolíme a opepříme, smícháme s těstovinami, zeleninou a pokrm posypeme piniemi.