Avokádový salát s krevetami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mozzarella
  • 125 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 2 ks Avokádo
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 62.4 mg
  • Draslík 525.6 mg
  • Vláknina 13463.8 mg
  • Vitamín A 13463.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promícháme balsamico se solí, pepřem, medem a olivovým olejem.

  • 2

    Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Okapanou, na plátky nakrájenou mozzarellu a plátky avokáda promícháme v míse s krevetami a připravenou marinádou.

  • 4

    Salát upravíme na talíře a posypeme omytou řeřichou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu