Rukolové pesto

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 20 g Rukola
  • 200 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 120.3 mg
  • Vláknina 3480 mg
  • Vitamín A 3480 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rukolu omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat, odstraníme řapíky a listky natrháme na kousky.

  • 2

    Z citronu vymačkáme šťávu, oloupaný česnek nahrubo nasekáme a sýr nastrouháme.

  • 3

    Rukolu, citronovou šťávu, polovinu vlašských ořechů a nastrouhaný sýr vložíme do mixéru a za stálého přilévání olivového oleje rozmixujeme. Pesto osolíme, zamícháme, navršíme do misky a necháme alespoň 2 hodiny uležet v chladničce.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme pesto zbylými ořechy a podáváme např. k telecí pečeni se zeleninou.

Komentáře k receptu