Rukolové pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 38 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 120.3 mg
- Vláknina 3480 mg
- Vitamín A 3480 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rukolu omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat, odstraníme řapíky a listky natrháme na kousky.
-
2
Z citronu vymačkáme šťávu, oloupaný česnek nahrubo nasekáme a sýr nastrouháme.
-
3
Rukolu, citronovou šťávu, polovinu vlašských ořechů a nastrouhaný sýr vložíme do mixéru a za stálého přilévání olivového oleje rozmixujeme. Pesto osolíme, zamícháme, navršíme do misky a necháme alespoň 2 hodiny uležet v chladničce.
-
4
Před podáváním ozdobíme pesto zbylými ořechy a podáváme např. k telecí pečeni se zeleninou.