Calamares a la plancha

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Olihně
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 194.2 mg
  • Draslík 221.4 mg
  • Vláknina 235.3 mg
  • Vitamín A 235.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší olihně očistíme, vyjmeme vnitřnosti a pod tekoucí studenou vodou stáhneme z kůže. Dobře propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    V míse smícháme se 1/4 lžičkou soli, zakryjeme a dáme na 30 minut do lednice.

  • 3

    Těsně před podáváním ušleháme všechny suroviny na omáčku picada se 1/4 lžičkou pepře a špetkou soli.

  • 4

    Olej rozpálíme na pánvi a zprudka na něm po menších várkách osmažíme tělíčka olihní, každou várku 2-3 minuty, dokud maso nezbělá a nezměkne. Přidáme chapadla a za stálého obracení smažíme 1 minutu, dokud se nesvinou.

  • 5

    Podáváme horké, pokapané omáčkou picada.

Komentáře k receptu