Calamares a la plancha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 4 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 194.2 mg
- Draslík 221.4 mg
- Vláknina 235.3 mg
- Vitamín A 235.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší olihně očistíme, vyjmeme vnitřnosti a pod tekoucí studenou vodou stáhneme z kůže. Dobře propláchneme a necháme okapat.
-
2
V míse smícháme se 1/4 lžičkou soli, zakryjeme a dáme na 30 minut do lednice.
-
3
Těsně před podáváním ušleháme všechny suroviny na omáčku picada se 1/4 lžičkou pepře a špetkou soli.
-
4
Olej rozpálíme na pánvi a zprudka na něm po menších várkách osmažíme tělíčka olihní, každou várku 2-3 minuty, dokud maso nezbělá a nezměkne. Přidáme chapadla a za stálého obracení smažíme 1 minutu, dokud se nesvinou.
-
5
Podáváme horké, pokapané omáčkou picada.