Pražský řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 46 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 655.2 mg
- Draslík 709.3 mg
- Vláknina 1534.5 mg
- Vitamín A 1534.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme silnější řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a necháme v rozpáleném sádle opéct dorůžova.
-
2
Podlijeme je vývarem a necháme dusit.
-
3
Připravíme míchaná vejce na másle, kterými pak na talíři každý řízek do poloviny obložíme. Z druhé poloviny řízek ozdobíme nakrájenou šunkou a hlávkovým salátem. Přelijeme šťávou a podáváme.