Grilovaná ryba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 125.8 mg
- Vláknina 8395 mg
- Vitamín A 8395 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cejny (nebo jiné celé ryby) vykucháme, dobře opláchneme, osušíme, dutiny vysypeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou, dovnitř vložíme snítky bylinek.
-
2
Po straně ryb uděláme 3 šikmé zářezy. Položíme na grilovací mřížku, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Grilujeme z obou stran, až je ryba křupavá. Z každé strany asi 8 - 10 minut, záleží na velikosti ryb.
-
3
Vinné listy ve slaném nálevu nejprve omyjeme, čerstvé přelijeme vroucí vodou a necháme stát asi 10 minut. Osušíme, necháme vychladnout.
-
4
Servírovací mísu nebo talíř vyložíme listy, ryby na ně položíme a ozdobíme klínky citrónu.