Smažené olihně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 396 mg
- Draslík 458.6 mg
- Vláknina 3469.5 mg
- Vitamín A 3469.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihním oddělíme hlavy, odstraníme vnitřnosti a osten, omyjeme zevnitř i zvenku studenou vodou. Těsně nad očima odřízneme z hlavy chapadla, rozdělíme je na kousky. Z těla olihně odřízneme hnědou kůži a maso nakrájíme na 5 mm kroužky.
-
2
Mouku smícháme s pepřem a solí, obalíme kroužky i chapadla. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme, chapadla necháme nakonec. Křupavé kousky vyndáme děrovanou naběračkou a položíme na papírový ubrousek.
-
3
Trochu posolíme, ozdobíme petrželkou a klínky citrónu.
-
4