Smažené olihně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Olihně
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 396 mg
  • Draslík 458.6 mg
  • Vláknina 3469.5 mg
  • Vitamín A 3469.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihním oddělíme hlavy, odstraníme vnitřnosti a osten, omyjeme zevnitř i zvenku studenou vodou. Těsně nad očima odřízneme z hlavy chapadla, rozdělíme je na kousky. Z těla olihně odřízneme hnědou kůži a maso nakrájíme na 5 mm kroužky.

  • 2

    Mouku smícháme s pepřem a solí, obalíme kroužky i chapadla. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme, chapadla necháme nakonec. Křupavé kousky vyndáme děrovanou naběračkou a položíme na papírový ubrousek.

  • 3

    Trochu posolíme, ozdobíme petrželkou a klínky citrónu.

  • 4

Komentáře k receptu