Špagety amatriciana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 450 g Rajčata
  • 340 g Špagety, Makarony
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 552.7 mg
  • Vláknina 9065 mg
  • Vitamín A 9065 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na tenké proužky, cibuli na jemno. Rajčata ponoříme na 10 sekund do vroucí vody, přendáme do studené vody, kde je necháme zchladit, oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme střed s jádry. Dužinu a jádra přecedíme přes cedník, šťávu si uchováme. Rajčata nahrubo pokrájíme a dáme zatím stranou.

  • 2

    Z čili papričky odřízneme stopku, podélně rozpůlíme, vyndáme semínka a krájíme na tenké malé kostičky.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a slaninu, restujeme asi 5 minut na střední teplotě, až je cibule zesklovatělá. Odlijeme přebytečný tuk, přidáme rajčata, papričku a dobře zamícháme. Vaříme nepřikryté na mírném ohni 5 minut.

  • 4

    Ve vroucí osolené vodě se lžící oleje uvaříme špagety. Necháme okapat, propláchneme vlažnou vodou a znovu necháme okapat. Nandáme na talíř polijeme omáčkou a pokud chceme, posypeme je strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu