Špagety amatriciana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 13 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 552.7 mg
- Vláknina 9065 mg
- Vitamín A 9065 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na tenké proužky, cibuli na jemno. Rajčata ponoříme na 10 sekund do vroucí vody, přendáme do studené vody, kde je necháme zchladit, oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme střed s jádry. Dužinu a jádra přecedíme přes cedník, šťávu si uchováme. Rajčata nahrubo pokrájíme a dáme zatím stranou.
-
2
Z čili papričky odřízneme stopku, podélně rozpůlíme, vyndáme semínka a krájíme na tenké malé kostičky.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a slaninu, restujeme asi 5 minut na střední teplotě, až je cibule zesklovatělá. Odlijeme přebytečný tuk, přidáme rajčata, papričku a dobře zamícháme. Vaříme nepřikryté na mírném ohni 5 minut.
-
4
Ve vroucí osolené vodě se lžící oleje uvaříme špagety. Necháme okapat, propláchneme vlažnou vodou a znovu necháme okapat. Nandáme na talíř polijeme omáčkou a pokud chceme, posypeme je strouhaným sýrem.